24e Interregionaal Jeugdtoernooi

Op een zonnige 17 juni 2017 werd alweer het 24 Interregionaal Jeugdtoernooi in Buurse gehouden.

De ochtend was voor 15 JO 09-teams uit de regio, deze voorheen F-jeugd uitkomend in de 3e t/m 5e Klasse waren op sterkte ingedeeld in 3 poules.

Buurse JO 09 had dit voorjaar de dubbel gehaald, zowel kampioen als bekerwinnaar, maar thuis lukte het niet om de halve finale te halen. De halve finalisten waren Sparta 09-5, Sparta 09-8, ON 09-7 en LSV 09-4

De finale werd uiteindelijk gespeeld door LSV 09-4 en Sparta 09-5. Naar een 0-0 uitslag volgende er een echte penaltykiller. Doellijntechnologie was aanwezig om te beoordelen of de bal over de lijn was of niet. Uiteindelijk bracht de 12 e penalty de beslissing in het voordeel van Sparta. Voor de 1 e t/m 4 e plek was er een beker en voor de winnaars nog een prachtige medaille.

’s Middags was de beurt aan de JO 13-teams(Voorheen D-teams). Hier werden er door 10 teams gestreden in 2 poules met als doel een plek in de halve finale. Hier bereikte Buurse wel de halve finale, waar ze het opnamen tegen Bon Boys 13-4. Kansen waren er in de 1e minuten volop voor Bon Boys, maar via een counter kwam Buurse op voorsprong en werd er vervolgens voor elke meter gevochten en bereikte ze op het nippertje de finale.

170617 24eIntToerJO13

Hier was opnieuw de tegenstander Achilles 13-2, de Griekse god uit Enschede. In de competitie was er nog van gewonnen, maar met de zware halve finale nog in de benen was uiteindelijk Achilles met 1-0 te sterk en hierdoor de terechte winnaar.

Het gehele toernooi stond onder leiding van gediplomeerde scheidsrechters uit eigen kweek, waar we als vereniging zeer trots op mogen zijn. Ook werd er nog een kleine omzet gerealiseerd waarmee we onze jeugdactiviteiten verder kunnen ontplooien.

Wederom een geslaagd toernooi mede dankzij de Jeugdcommissie en vele vrijwilligers.

Volgend jaar ons 25e Jarige Jubileum met hopelijk weer Duitse deelnemers, want wil er als 7 jarig speler nou niet een Interland spelen. Allemaal tot volgend jaar op ons sportpark ‘t Doornbos.

Jeugdcommissie v.v. Buurse