25e Interregionaal Jeugdtoernooi

Op een stralende 16 juni 2018 werd alweer het 25 Interregionaal Jeugdtoernooi in Buurse gehouden.

De ochtend was voor 20 JO 11-teams uit de regio met maar liefst 3 JO 11-teams van de v.v. Buurse! Ook waren we zeer blij met onze Duitse gasten uit Alstatte en Lunten-Ammeloe. Deze JO 11-jeugd uitkomend in de 2e t/m 5e Klasse waren op sterkte ingedeeld in 4 poules. Dit jaar lukte het Buurse niet om de halve finale te halen, onze Buurse JO 11-1 kwam 1 doelpunt tekort.
De halve finale werd bijna volledig een Duits onderonsje, met 2 teams zelfs van Lunten-Ammeloe en alleen Haaksbergen had nog Nederlandse inbreng.
De finale werd dan ook gespeeld door Alstatte JO 11-1 tegen Lunten-Ammeloe JO 11-2. Na een spannende wedstrijd werd Lunten-Ammeloe JO 11-2 uiteindelijk de winnaar.
Voor de 1e t/m 4e plek was er een beker en een prachtige medaille.

329253c6 9354 414e 8e10 c3f0b1d177d0

’s Middags was de beurt aan de JO 13-teams. Hier werd door 10 teams gestreden in 2 poules met als doel een plek in de halve finale.
Hier bereikte Buurse wel de halve finale, maar was uiteindelijk Spl. Glanerbrug te sterk.
De finale werd gespeeld tussen Spl. Glanerbrug en Achilles E, de winnaar van vorig jaar. De vermoeidheid was duidelijk zichtbaar en de teams maakte zich al op voor een penaltykiller, maar in de laatste minuut, kopte de kleinste man van het veld de bal in de goal, waardoor wederom Achilles E de winnaar van het toernooi werd.

4fbcfe48 f627 4626 8a51 6f78fc66caf6

Het gehele toernooi stond onder leiding van gediplomeerde scheidsrechters uit eigen kweek, waar we als vereniging zeer trots op mogen zijn. Ook werd er nog een leuke omzet gerealiseerd waarmee we onze jeugdactiviteiten verder kunnen ontplooien.
Wederom een geslaagd toernooi mede dankzij de vele vrijwilligers waaronder de AC, EHBO en de SAB.
Maar speciale dank voor de Jeugdcommissie, de meeste leden van Buurse realiseren zich niet wat deze 4 mensen aan werk verrichten, zij zorgen ervoor dat de jeugd van Buurse zich kan ontwikkelen en mogen blijven genieten van de sport.

jtcol

Volgend jaar zal het toernooi op 15 juni 2018 plaatsvinden, hopelijk net als dit jaar weer met Duitse teams.
Allemaal tot volgend jaar op ons sportpark ‘t Doornbos.

Wilfried ter Huurne
Toernooicommissie v.v. Buurse