Bentelo vs Buurse

Zo zo zo, man man man, we zijn weer van de kant. Gisteren was het dan zo ver, de laatste bekerwedstrijd uit bij Bentelo. Bentelo, traditioneel de laatste jaren acterend op het 5e niveau zondag, maar de laatste periode goed in vorm was de tegenstander.

Richting deze kraker konden de TS niet beschikken over diverse spelers zoals Tim Onstein, Ingo Scholten, Casanova Oosterwijk, Niels Abbink en Robin Vedders. Daarbij kwam het nieuws dat Maarten Onland tijdens een eerdere wedstrijd uitviel en Ceeper Cas vanwege verkoudheidsklachten thuis bleef.

Voor laatst genoemde werd lang gezocht naar een oplossing maar onder geen steen was een keeper te vinden. Dit resulteerde er in dat er nog een laatste kunststukje werd verwacht van Opa Doorn voor zijn operatie op 07 oktober.

Tijdens de warming up was daar de volgende tegenslag met het uitvallen van Jeffrey Bomkamp.

Eenmaal aan de wedstrijd begonnen werd er gekozen om De Witte Junior als libero te posteren waardoor 'Oons Royke' de duels zou pakken.

Op het middenveld stond daarom weer een Power House geposteerd in de vorm van De Witte Senior, Ten Vregelaar en Arie.

Tegenstander Bentelo was er in de laatste jaren ook niet op achteruit gegaan en zo waren de bekende gezichten als Vonder, Volkerink en andere varkensboeren ingeruild voor jeugdig elan dat het balletje snel van voet naar voet kon laten gaan. Door Buurse een kant op te lokken ontstond er vaak ruimte op de flanken die met een crossbal bereikt werd. Zo konden de backs van Bentelo veelvuldig de backs van Buurse opzoeken en zo een man meer situatie creƫren op het middenveld en aanval.

Zo was er rond minuut twintig niet doortastend optreden van de verdediging van Buurse kon de aanvaller omringt door 3 verdedigers bekeken raak prikken in linker bovenhoek.

Buurse kwam hierna wat beter in het spel, kreeg meer grip op de wisselingen van de aanvallers en was door lange ballen best gevaarlijk.

Deze zorgden voor twijfel bij keeper en verdediging en dat resulteerde dan ook in de gelijkmaker.

Daarna waren er nog wel wat kleine kansen aan beide kanten maar werd met de luciferstand de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft moest Buurse het gaan doen zonder aanvoerder Tom en werd de band om de bovenarm van De Witte senior geschoven. Uniek in de historie van Buurse daar waar hij de eerste aanvoerder van buiten Buurse is. Invaller was Manhatten die 's ochtends ook al een wedstrijd had gespeeld. Echter leek het ook alsof met het wisselen van Tom het laatste beetje spirit uit het elftal was gehaald, een flets Buurse kon in deze fase niks anders dan tegenhouden. Bentelo kon naar hartenlust combineren en aanvallen. Gelukkig was daar telkens nog een voet of een hand om de bal tegen te houden. Maar dat dit ook niet alles was bleek wel, na opnieuw een diepe bal over de flank was daar de 1 op 1 waarbij de benen net iets te wijd waren en de 2-1 viel aan te tekenen. Op dat moment viel Manhatten ook nog uit, die blijkbaar al was ingevallen met een blessure.

Het was vanaf dit moment voor Buurse tegenhouden, af en toe een uitbraak en hopen dat de stand zo bleef.

De laatste 20 minuten was er dan eentje om snel te vergeten. Echter voor de TS een zondagavond vol kopzorgen. Hoe gaat men in een week tijd 9 spelers op lappen om zondag aan de eerste competitiewedstrijd te beginnen. Feit is dat Buurse op deze manier te kwetsbaar is en onvoldoende in haar eigen spel komt. Hopelijk kan de TS snel over een volledig fitte selectie beschikken anders kan Rekken thuis al wel een heel lastig potje worden.