Buurse verspilt punten in gelijkopgaande wedstrijd

Terwijl op de achtgrond De Windbuul'n Buurse hun nieuwe prinsenpaar inluidde werd er afgetrapt voor de wedstrijd Buurse tegen UDI Enschede. De afgelopen jaren was dit altijd een wedstrijd die gelijk op ging en ook vandaag bleek dit weer waar te zijn.

De eerste helft werd gekenmerkt door een gelijkwaardig percentage balbezit en kansen voor beide ploegen. Verder werd de eerste helft deels bepaald door het optreden van de arbiter, die wel erg letterlijk om leek te gaan met harder optreden tegen Enschedese clubs, door veel te strooien met gele kaarten. Smetje op het spel van Buurse was het vroege uitvallen van aanvaller Jeffrey Bomkamp, die nog te veel last had van zijn schouder om door te spelen. Het eerste gevaar was voor de club uit Enschede toen een vrije trap van de rand zestien werd gestopt door keeper Jordi Doorn. Voor Buurse waren er in de loop van de eerste helft een aantal kansen, zo schoten de aanvallers voorlangs of over of werden schoten tijdig geblokt. Uiteindelijk was het UDI dat de bal na een bijzondere situatie in het net wist te werken. Een vrije trap, waarover gediscussieerd kan worden, werd te snel genomen en na een voorzet was de rechtsbuiten attenter dan de verdedigers waardoor het eenvoudig prikken was.

Na de rust probeerde Buurse aan te dringen op de gelijkmaker maar leek iets langer rust te hebben gehouden dan UDI. Hierdoor waren de tweede duels op het middenveld prooi voor UDI waardoor Buurse slecht in zijn spel kwam. Verder was het in de tweede helft nogmaals de tegenstander die op de paal schoot en enkele kleine speldenprikken van Buurse. In de laatste minuut was er dan ook nog een vrije trap voor Buurse maar ook deze leverde helaas geen gevaar op.

Komend weekend kan Buurse genieten van een vrij weekend, maar daarna wacht de volgende wedstrijd thuis tegen Bsc Unisson waar niks anders telt dan de winst om aansluiting te pakken richting de middenmoot.