Buurse vs Rekken

Zo zo zo, man man man, we zijn weer van de kant. Op deze zonnige zondag 20 september stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. SP Rekken was de tegenstander en zou op papier drie punten moeten opleveren. Bij de selectie van Buurse waren gezichten van Tim en Ingo terug te vinden op het wedstrijdformulier, fit genoeg om weer minuten te maken. Niet wedstrijd fit waren Jeffrey Bomkamp en de lang geblesseerde Jordi Doorn.

Maar alsof de duvel er mee speelde raakte tijdens de warming up Menno Onland geblesseerd aan de lies. Wellicht dat de aanwezigheid van de verzorgster van Rekken een rol speelde. The Geb moest een wissel doorvoeren, rechtsbuiten Frank Hilderink werd rechtsback, en zo ontstond er ruimte voor de eveneens herstelde Jiro 'Casanova' Oosterwijk. Zou die nu wel de 90 minuten vol maken?
De eerste 10 minuten pakte Buurse de wedstrijd met beide handen aan, echter was het na deze 10 minuten de draad wel kwijt. Rekken kreeg de overmacht. Duels werden door de 'groenen' gewonnen en Buurse stond te ver van de man om dit om te draaien. Buurse was nog wel gevaarlijk via Vleugel Flitser Koenderink met een schot op de lat. Rond de 30e minuut was daar dan toch ineens het tegendoelpunt van Rekken. De aanvaller kreeg iets gelukkig de bal mee, in de kluts, en kon tussen vier man van Buurse raak prikken. Net als tegen Bentelo werd er te veel ruimte gegeven en werd ook dit genadeloos afgestraft. Tot aan de rust was er weinig spektakel. Maar stoelriemen vast, want de tweede helft zou dit allemaal goed maken. In de rust (i.v.m. corona maatregelen buiten gehouden) werden de troepen aangesproken en opgejut door The Geb en Warn. Er werden geen wissels uitgevoerd en zo moest dezelfde 11 het gaan rechttrekken.
Rekken kwam ook fanatiek uit de kleedkamer en kreeg direct enkele kansen. Deze kansen werden gecreeerd door fouten van Buurse, voornamelijk de breedte passes waren vaak een prooi voor Rekken. Via de omschakeling konden ze snel opstomen naar keeper Cas. Vaak was daar een hand of voet die op het laatst redding bracht. Echter voor de gemoedstoestand van de Technische Staf zou het prettig zijn als dit minder voorkwam. En zoals het in het voetbal gaat, vergeet je zelf te scoren dan doet de tegenstander het wel.
Een snelle ingooi van The Bom achter de Rekkense laatste linie was een prooi voor Koenderink. Koenderink die de trekker sneller overhaalde dan zijn schaduw zorgde voor de 1-1. De verdediging en keeper van Rekken gedesillusioneerd achterlatend. Corona-technisch was het juichen misschien niet helemaal correct, maar de blijdschap was groot. Dit was de kans om de wedstrijd om te turnen. Buurse was dan ook iets beter in deze fase, wat af en toe resulteerde in mooi combinatievoetbal maar waarbij de laatste 10% van het veld te weinig bereikt werd.
In de tegenacties van Rekken werd incidenteel gevaar gesticht. Wat wel opviel was de grote honger van de Buursenaren. Zo werd er op elke actie gehapt en te vroeg of te laat ingestapt waardoor Rekken vaak in snel kon uitbreken. Wellicht toch de lunch eens beter op orde krijgen voor Buurse 1?
Maar dan komt het hoogtepunt van de middag. Of het ook het hoogtepunt van de dag bleek te zijn voor Tom ten Vregelaar zal later blijken. Op de eigen helft werd de bal onderschept en begon die aan een reis, niet wetend waar die eindigen zou. Een kleine 70 meter later en 8 Rekken spelers verder kwam daar de terugspeelbal richting The Bom en was daar de 2-1. Kenners langs de kant waren aan het discussiƫren of de solo van Lionel Messi op 18 april 2007 tegen Getafe er iets in de buurt kwam maar concludeerden toch dat deze versie knapper en fraaier was.
Vlak daarna was er nog de uitbraak van The Bom, echter was daar vlak voor het uithalen de duw van de verdediger en kon de 3-1 niet genoteerd worden. De duw werd echter gemist door de scheidsrechter van heden middag, wellicht toch de fluit vergeten. Dit leidde tot grote irritatie bij The Warn, kratjes water slingerden door de lucht. De scheidsrechter, op dat moment al richting Kamp Rekken vertrokken, trok dit commentaar slecht en stuurde The Warn weg met een rode praatkaart.
Enkele opmerkingen vanaf de kant resulteerde in een flinke roggel van de scheids richting het publiek. Corona-technisch opnieuw niet volgens de richtlijnen van Hugo de Jong.
Er waren op dat moment speldenprikken van Rekken en ook Buurse kwam nog enkele keren goed door. De stand bleef 2-1 en zo kropen we richting de 90e minuut. Opnieuw was er commentaar vanaf de Buurse bank en werd er gedreigd door de scheidsrechter met staken. Dit alles zorgde er voor dat we ruim 7 minuten extra tijd door kregen. Was die dan echt zijn fluit vergeten? Rekken kreeg nog enkele grote kansen, maar gelukkig was daar het grote lichaam van Cas dat roet in het eten gooide. Zo werd Cas in de laatste 5 minuten toch wel de held van de middag door de punten over de streep te trekken. En in minuut 98 was daar toch een stevig sjerpend geluid, de scheids bleek toch zijn fluit bij zich te hebben en floot af voor de wedstrijd.

Deze week weer flink aan de bak, want komende zondag spelen we uit bij Beltrum. Tegenstander die voor de bovenste plekken wil gaan en op papier een lastige tegenstander. Echter op basis van de Technische Staf moeten we maar vertrouwen pompen. 'Beltrum uit, nog nooit verloren'.