Buurse wint eerste wedstrijd en haalt uit

In de uitwedstrijd bij FC Aramea Enschede moest het dan gebeuren voor Buurse 1, de eerste driepunter van het seizoen om zo de achterstand richting de middenmoot niet te laten oplopen.

De eerste paar minuten was Aramea dwingend waardoor Buurse niet in haar gewenste spel kwam. Door niet vooruit te verdedigen werden de handige spelers van de tegenstander in de kaart gespeeld en zorgde dit voor een licht veldoverwicht voor de thuisploeg zonder echt gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft kreeg Buurse meer grip op de wedstrijd waardoor het steeds meer op kon trekken richting het vijandelijke doel. Voorin was het opnieuw aanvaller Jeffrey Bomkamp die door de geboden ruimte achter de verdediging voor veel gevaar zorgde. Zo rekende heel Buurse zich al even rijk toen de Bomkamp onreglementair werd neer gelegd in de 16. Echter besloot, de overigens goed fluitende scheidsrechter anders. Enkele minuten later was het Maarten Onland die na een lichte tik naar het gras ging en beloond werd met een penalty. Nadat er enige twijfel ontstond, nam aanvoerder ten Vregelaar zijn verantwoordelijkheid maar de penalty werd helaas keurig gekeerd. Buurse leek zich niet van de wijs brengen en ging door met zoeken naar de openingstreffer. Vlak voor rust was het dan ook Martijn Bomkamp die na een prachtige cross pass van Mark Lutje Berenbroek alleen door kon naar de goal en het vizier op scherp had.

Buurse kon met een 1-0 voorsprong de thee opzoeken.

Na rust leek het er gelijk op dat Buurse voor meer ging. Via een handig balletje van de goed spelende Maarten Onland was het dan Jeffrey Bomkamp die het net wist te vinden. Lang kon Buurse niet genieten van de voorsprong want nadat de ijverige spits van Aramea zich los draaide volgde een fel schot dat binnenkant paal achter doelman Doorn belandde. Dat de tweede helft een doelpuntenfestijn leek te worden bleek wel uit de daarop volgende aanvallen. Buurse kreeg een aantal kansen op de 3-1 en meer maar het was uiteindelijk Maarten Onland die de 3-1 binnen prikte na een typisch 'kluts' Onland goal. De spits van Aramea bleek opnieuw maar een klein beetje ruimte nodig te hebben om het doel te vinden wat zorgde voor de 3-2. Even later was het Buurse dat de 3-3 afgekeurd zag worden na een aanvallende duwfout. Na deze actie was het gedaan met de aanvalsdrang van Aramea en zorgde Buurse er met enkele snelle aanvallen en counters voor een eind uitslag van 6-2 (2x Jeffrey Bomkamp die daardoor zijn hattrick volbracht en 1x Tim Onstein). Tijdens de laatste 10 minuten werd er nog een speler van Aramea met rood naar de kant gestuurd waardoor het laatste gevaar gedaan was.

Komend weekend heeft Buurse een vrij weekend, maar daarna wacht de thuiswedstrijd tegen UDI Enschede.