FC Eibergen vs. v.v. Buurse

Op de eerste oktober zondag toog de Buurse karavaan opnieuw de Achterhoek in. Op de oude N18 richting de fusieclub FC Eibergen. De laatste twee jaren waren de twee ploegen redelijk gelijkwaardig aan elkaar en wisten de rood-witten regelmatig punten te pakken tegen de 10x grotere club. FC Eibergen dat zich deze zomerstop op papier aardig versterkt had zou dit seizoen hoge ogen gaan gooien. Vijf spelers keerden terug nadat ze de laatste jaren basisspelers waren bij respectievelijk Bon Boys, FC Winterswijk en SP. Neede. Dan weet je dat een elftal extra kwaliteitsimpulsen krijgt.

Buurse daarentegen had opnieuw te kampen met fysieke tegenslagen. Tom ten Vregelaar was nog steeds niet volledig hersteld van zijn enkelblessure, maar nam wel plaats op de bank. De hakselaars rondom Buurse draaiden nog op volle toeren waardoor Jeffrey Bomkamp en Robbin Vedders afwezig waren. Daarnaast bleef Jiro Oosterwijk wegens verkoudheidsklachten thuis. Hierdoor ontstond op het middenveld een plaatsje vrij voor de kleine baltovenaar Roan. Aan de zijde van zijn grote broer Boudewijn zou dit opnieuw goed moeten gaan.

De boodschap voor Buurse was duidelijk, druk zetten en er een echt voetbalgevecht van maken.

 

De wedstrijd was net begonnen en daar was het eerste wapenfeit al van de bezoekers. Op een diepe bal kwam rechtsbuiten Frank Hilderink net te kort. Kort daarop werd de corner ingekopt door Boudewijn. Het balletje bleek toch redelijk op temperatuur te zijn want de keeper van Eibergen had twee reddingen nodig voor de bal vast te hebben.

Eibergen begon in de begin fase ook lang niet slecht en zocht via de rechtsbuiten en spits meerdere malen de aanval. Dit leverde mooie fysieke duels op tussen de Roy en de spits waarbij het soms meer vrij worstelen was dan voetbal. Ook Tim had de boodschap 'voetbalgevecht' goed begrepen. Want na 10 minuten was daar de eerste schop richting de nummer 17 van Eibergen, en de daarbij makkelijk gegeven gele kaart. 'Welkom in de 4e klasse' werd er nog gefluisterd langs de kant. Opnieuw was daar een uitbraak van Buurse via een onderschepping van Mick Koenderink, die lanceerde 'The Bom'.  Echter had Martijn het vizier nog niet op scherp en werd de bal voorlangs geschoten.

 

Op dat moment waren ook 'The Warn' en 'The Geb' al weer op volle toeren langs de kant, door als de grote trainers Simeone, Guardiola en Bielsa vol enthousiasme mee te leven langs de kant.

Of het lag aan het feit dat de scheids geen publiek had weten we niet, maar er werd toch een redelijke show opgevoerd met een gele kaart voor 'The Geb'. De TS loopt nu redelijk in de pas qua kaarten.

Met 26 minuten op de klok was daar opnieuw een lange bal achter de linie van Tim op Arie. Wat hierop volgde kwam rechtstreeks uit de Karate Kid. Een kungfu actie leverde een schot in de handen van de keeper op.

Aan de andere kant was er opnieuw de dekselse nummer 17 die voor gevaar zorgde maar de sumoworstelaar in de spits kon net de trekker niet over halen.

Richting de rust was er dan nog een grote kans voor de thuisploeg. Via een handig overstapje van kersverse papa Vrieze (en diep van binnen een halve Buursenaar) kwam de spits van Eibergen alleen voor Cas maar werd die voldoende gehinderd waardoor deze kans om zeep werd geholpen.

 

De tweede helft werd er gewisseld van kant, maar bleef de wind vast staan. Het voordeel was nu letterlijk gedraaid.

Dit was direct gevaarlijk voor Buurse want de eerste bal achter de linie viel tussen keeper en aanvaller waarbij de wind even uit de aanvaller werd geblazen. Dit was het begin van een aanvalsoffensief van Eibergen want vlak daarna was er een schot uit de tweede lijn die knap gered werd door Cas. Overigens de laatste weken steeds meer aan het groeien als keeper met meer vertrouwen. De kansen van Eibergen stapelen zich op. Een corner wordt niet goed verwerkt en ditmaal eindigt de bal op de paal. Buurse kruipt in het eerste kwartier na rust door het oog van de naald.

Buurse kan in deze fase alleen maar hopen op een uitbraak via 'Flugelflitzer' Mick. Deze brengt de bal heerlijk voor op Martijn. De manier van serveren deed 'The Warn' denken aan de wijze waarop hij op zondagavond de balletjes kreeg voorgeschoteld. Heerlijk op maat en temperatuur. De aanname van Martijn was goed, echter was het vervolg minder waardoor we geen doelpunt konden noteren. Dit deed 'The Warn' wel weer denken aan zijn gemiddelde stapavond, goed begin met volle biertjes en daarna struikelen over zijn eigen benen.

In deze fase was er ook nog een schot van Roan maar deze miste kracht en richting om het de keeper echt moeilijk te maken. Ook was het Menno die weer de nummer 17 te pakken had en ook daarvoor een gele prent kreeg gepresenteerd. Deze overigens volledig terecht.

 

Met nog 20 minuten op de klok steeg de spanning op het verder lege sportcomplex. De ambiance deed denken aan een late zomeravond voetbal, maar dan zonder de lauwe biertjes en het warme zonnetje.

Buurse krijgt via enkele onderscheppingen wel wat gevaarlijke mogelijkheden maar kan het niet definitief afronden. Maar aan de andere kant is het ook Eibergen dat mega kansen mist. Een schot uit de tweede lijn werd hoog over gejaagd. Het kan op dit moment beide kanten op, waarbij Eibergen de lichte overhand heeft. Inmiddels stevent de klok op de 90 af en lijkt Buurse een gelijkspel over de streep te trekken. Plots is daar dan nog even Arie in combinatie met Mick. Uit een lastige hoek belandt zijn schot nog op de voet van de keeper.

Dan fluit de scheidsrechter af en waant Buurse zich opnieuw als Robin Hood in Sherwood Forest. Er worden opnieuw punten gestolen van de groten, en gegeven aan de kleinen.

 

Volgende week is er een thuiswedstrijd tegen de 'kale kak' uit Delden en wel tegen de geel-blauwe variant.