Vios Beltrum vs Buurse

Zo zo zo, man man man, we zijn weer van de kant. Op de eerste herfstachtige zondag toog het vlaggenschip van Buurse onder leiding van navigator Johan Lutje richting de Achterhoek. Onder corona-maatregelen werd Buurse 1 richting de kleedkamers gedirigeerd en was het complex verder hermetisch afgesloten. Opvallend om te zien was de cementsilo inclusief pallet metselstenen die naast het veld stond, maar wellicht daar later nog meer over. Daarnaast was er ook het debuut van het social media team van v.v. Buurse 1. (buurse1 op insta, #nospon). Zo proberen de mannen van The Geb en The Warn nog meer online zichtbaarheid te creëren in tijden van Corona en thuis blijven.

Terug naar het voetbal!
In de basisopstelling ontbraken de opa's van Buurse 1, Jeffrey Bomkamp, Tom ten Vregelaar en Jordi Doorn. Daarnaast was ook Robin Vedders afwezig. The Geb en The Warn konden verder over een volledig fitte selectie beschikken. Ook was daar een plekje ingeruimd op de bank voor Remco 'Hanza' Groothold. De fijnbesnaarde technicus had ook op deze manier weer een reden om bij het eindfeest van Buurse 1 te zijn.

De opgave was duidelijk, het eerste kwartier moest er 'full gass fussball' gespeeld worden met hoge druk op de minder voetballende centrale verdediger en back. Dit lukte redelijk maar toch was daar in minuut 4 de eerste kans voor Cas om zich te onderscheiden. VIOS was in deze fase wellicht wat beter maar de strijd die Buurse onder aanvoering van Boudewijn, Ingo en Roy op de mat legde was prachtig om te zien. Langzaamaan draaide de wedstrijd iets en kreeg Buurse zijn eerste kans. Een half schot van Boudewijn werd door de verdediging van VIOS nog gepromoveerd tot een redelijke kans. Naast dat Roy vanaf minuut één begonnen was met het dichtmetselen van de verdediging, schoof hij ook nog regelmatig in. Dat resulteerde in een redelijk afstandsschot waarbij de keeper van VIOS alleen zijn nek hoefde te gebruiken om hem naast te kijken.

Met ruim 20 minuten op de klok was daar weer VIOS. Dit leek een begin te zijn van meer aanvallen van de rood-gelen en zo bleek ook. De back denderde er over heen, bal in de lange hoek en daar was de 1-0. Meerdere spelers grepen half in en dat was voldoende voor het eerste tegendoelpunt van de wedstrijd. Vlak daarna was er gelijk de tegenactie van Buurse. Mick Koenderink, overigens de laatste weken al 'on fire', was er met een actie en een knap schot net naast de paal. Vlak daarna was er de kans voor 'The Bom' maar werd er in de afwerking net te lang gewacht waardoor er weer een been van Beltrum tussen kon komen. Het spel gaat in deze fase beide kanten op. Goed voetbal wordt afgewisseld met hotseknots voetbal. Dit zorgt voor spektakel op het veld zonder echt grote kansen tot aan de rust.

In de rust was de boodschap duidelijk. Mick en Martijn moesten meer de combinatie zoeken en daardoor ook meer ruimte creëren voor Tim om als de 'Tagliafico' van Buurse te fungeren. Op dat moment bleek ook een aantal spelers van VIOS uit de kleedkamer te zijn gekomen met een tutu. Deze bleken te fungeren in balletshow het Zwanenmeer. Tot ergernis van menig Buursenaar werd er theatraal naar de grond gedoken, maar miraculeus werd er binnen elke secondes volledig herstel behaald. Stefan en Jordi hebben nog wel even gekeken wat er in de waterzak zat om hun knieën te herstellen om onder operaties uit te komen. In de 54e minuut was daar een vrije trap van Buurse. Wegwerken wilde niet lukken door VIOS en was daar via aanvoerder Boudewijn Martijn 'the Bom' die via de lange hoek raak prikte en zo de 1-1 op het scorebord zette. Buurse rook bloed en bleef druk zetten op de opbouw van VIOS. Ari-Jan was wakker ondanks de enkele uren slaap. Mick kreeg de bal aan het touwtje, zette een actie in en trok terug vanaf de achterlijn. Opnieuw was daar 'the Bom' op de 11 meter en kon beheerst raak prikken. 1-2 Stond op het scorebord en de mannen van Kevin Vos waren even helemaal de kluts kwijt. Het duurde dan ook 10 minuten voordat Beltrum weer wat tegengas begon te geven door lange ballen te gaan pompen op de boomlange spits. In deze fase loert Buurse via Mick, Jiro en Martijn op de counters. Opnieuw is daar het duo Tim en Mick dat zorgt voor gevaar. Mick kan alleen op de keeper af gaan maar de bal die terugkomt is net niet gevaarlijk genoeg voor Jiro om te killen.

In de 71e minuut is daar een vrije trap op het middenveld voor VIOS. Daar waar Roy de hele wedstrijd een muur had opgetrokken en elk duel won. Bleek dat het gemetselde muurtje nu niet hoog genoeg was voor de spits met de ouderwetse vaseline op de wenkbrauwen. Hierdoor gleed het balletje makkelijk van zijn hoofd in het net bij Buurse. Buurse was duidelijk van slag en dacht al over te zijn, maar vergat dat er nog 20 minuten te spelen waren. De fase die daarna ingegaan werd was er één waarbij de Beltrumse Duivenvereniging zijn hart vast hield, hoge ballen van Beltrum moesten voor gevaar zorgen maar telkens was daar een voetje of hoofd. Soms iets te letterlijk een elleboog maar gelukkig bleken de verdedigers te beschikken over een hard 'kopje'. Buurse houdt in deze fase de bal te weinig in de ploeg en mist af en toe de ervaring van de geblesseerde opa's. In de tegenstoot schiet Mick net naast en kan de wedstrijd alle kant op. Rond de 90e minuut is het nog wel billen knijpen want een open kans voor doel wordt door 'ballerina' nummer 7 vakkundig over gewerkt. Toch maar bij het theater houden dan maar. Uiteindelijk is daar het fluitsignaal van scheidsrechter Ten Heggeler, overigens goed fluitend. Buurse kan in deze fase van het seizoen erg content zijn met een punt tegen een hoger geacht VIOS. Als je nu ook nog in het achterhoofd houdt dat er op veel plekken nieuwe en jongere spelers staan geeft dit voldoende ruimte voor nog meer progressie.

Volgende week gaat het vlaggenschip opnieuw de N18 op richting een sterk verbeterd Eibergen.