vv Buurse blijft puntloos

Deze zondag stond de vierde wedstrijd van het seizoen 2018-2019 op de rol. Thuis moesten dan na drie verliespartijen de eerste punten gehaald worden tegen nieuwkomer VV Rietmolen.

Voor de wedstrijd was al duidelijk dat er wat wijzigingen in de opstelling plaats vonden omdat aanvoerder Tom ten Vregelaar de hele week kampte met een blessure en aanvaller Jeffrey Bomkamp nog tijdens de warming up getest werd.

Na de aftrap verricht door Speler van de Week Mathijs Nijhuis werd er dan echt afgetrapt. Dit leek echter nog niet te zijn doorgedrongen tot de spelers van Buurse. Het eerste half uur was een opeenstapeling van foute inspeelballen, keuzes en was het gemis van Tom ten Vregelaar op het middenveld voelbaar. Dit in combinatie met de felle bezoekers zorgde er voor dat Buurse niet in zijn spel kwam en een lastige middag in het vooruit zicht lag.

In deze fase werden de aanvallers van Rietmolen steeds gevaarlijker zonder dat dit echter resulteerde in uitgespeelde kansen. Buurse kwam in deze fase niet verder dan speldenprikjes waar de verdediging van Rietmolen niet zenuwachtig van werd. Geluk was ook niet aan de zijde van Buurse toen de scheidsrechter een opzichtige handsbal van de keeper van Rietmolen over het hoofd zag.

Zo rond het half uur was dan daar dan ook een aanval over rechts en de geslepen spits van Rietmolen het centrale verdedigingsduo verraste en uit een voorzet binnen prikte.

Dit leek Buurse dan eindelijk wakker te schudden en kwam eindelijk in zijn eigen spel. Via combinatie spel kwam er over de rechterkant via Stefan Geerdink enkele goede aanvallen die geen eindstation vonden.

De rust leek een moment waarin de mannen van Martijn Misana zich moesten herpakken en na de rust werd er dan ook verder vooruit gevoetbald. Werd de tegenstander meer opgejaagd en werd er gezocht naar de gelijkmaker. In de 16 kwam Buurse tot een paar kansen maar waren net niet scherp genoeg om de keeper van Rietmolen moeilijk te maken.

Uiteindelijk liep de klok richting de 90e minuut toen uit een ingooi van Buurse en via een verkeerde inspeelpass van keeper Jordi Doorn een aanvaller van Rietmolen werd bereikt. Deze speler viel na een lichte aanraking theatraal naar de grond maar werd beloond met hetgeen waar die naar op zoek was, een penalty. Gelukkig voor de Buursenaren werd de penalty slap ingeschoten waardoor de keeper zijn fout kon herstellen en de stand op 0-1 bleef steken. Ondanks enkele verwoede pogingen hield Rietmolen de nul en leed Buurse zijn 4e nederlaag van het seizoen.

Hierdoor is Buurse de enigste die nog op nul punten staat, en wacht komende zondag de uitwedstrijd bij nog een onbekende, Erix. Winst is in deze wedstrijd het enigste wat telt om niet al te ver achter te raken op de concurrentie.