Winst in eerste bekerwedstrijd

In de eerste bekerwedstrijd van Buurse 1 werd er afgetrapt tegen de tegenstander van vorige week. Nadat de oefenwedstrijd met 1-0 verloren ging hadden de heren van trainer Martijn Misana dus wat recht te zetten.

Wederom had de trainer van Buurse enkele uitdagingen in de opstelling daar waar aanvallers Jeffrey Bomkamp en Maarten Onland geblesseerd waren. Dit werd tactisch omgegooid door centrale verdediger Ingo Scholten voorin te posteren en zeker niet zonder resultaat. Na drie minuten was er de mooie lange bal van Roy Horck die achter de verdediging werd gelegd en Scholten beheerst alleen voor de keeper de stand op 1-0 bracht.
Tubanters was in deze startfase slordig in de opbouw maar Buurse speelde ook zeer sterk. Buurse wachtte rustig de tegenstander af en combineerde en counterde dan sterk naar het doel van de tegenstander. Zo viel ook binnen het kwartier al de 2-0. Middenvelder Martijn Bomkamp werd diep gestuurd en haalde dicht bij goal verwoestend hard uit in de lange hoek.
Middenvelder Bomkamp viel die eerste helft vaker op met sterk spel en enkele listige ballen waaronder een schot vanaf de middellijn die de keeper van Tubanters net naast zag gaan. De overige eerste helft ging op en neer met enkele goede kansen aan beide kanten. Zo moest keeper Jordi Doorn vlak voor rust reddend optreden in een 1-tegen-1 situatie.

Na de rust kwam Tubanters goed uit de startblokken maar wist telkens de laatste ballen niet goed af te maken. Terwijl de druk toenam op de defensie van Buurse en de bal met een wilde trap weg werd gewerkt door Tim Onstein wist Mick Koenderink voorin de defensie van Tubanters zijn hielen te laten zien en was dan ook niet zelfzuchtig. Door een bekeken balletje kon Frank Spierings de bal in een leeg doel schuiven.
De wedstrijd kabbelde door waarbij Buurse enkele wissels werden doorgevoerd daar waar de energie wegvloeide uit de benen. In de slotminuten gaf aanvoerder Tom ten Vregelaar het publiek nog eenmaal reden tot juichen uit een corner kwam zijn specialiteit naar boven en knikte de bal hard raak tegen de touwen.
Een knap resultaat werd deze middag dus geboekt tegen de club uit Enschede die in de vierde klasse als een van de favorieten voor promotie kan worden beschouwd.

Komende week gaat de selectie de vierde week van de voorbereiding in en zondag wacht de volgende uitdaging. Uit naar Vosta dat vandaag met 10-0 verloor van SC Enschede.
LD.